CIP – Eko inovacije 2011

Bez autora
May 03 2011

Evropska komisija, u okviru Programa za konkurentost i inovacije (Competitiveness and Innovation Program - CIP) otvorila je četvrti po redu javni poziv za finasiranje Eko-inovacionih projekata. Projekti koji mogu biti finansirani u okviru ovog poziva treba da budu inovativni, da imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu, tržišnu i dodatu vrednost na evropskom nivou. Prioritetni sektori ove godine biće: reciklaža, prehrambena i građevinska industrija. Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) i Privredna komora Srbije (PKS) kroz projekat Evropska mreža preduzetništva, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja organizuju Info dan o eko inovacijama u Beogradu, 13. maja 2011. godine, u PKS. Info danu u Beogradu prisustvovaće predstavnik Izvršne agencije za konkurentnost i inovacije EU (EACI) koji će pružiti ključne informacije o pozivu CIP-a za Eko-inovativne projekte kao i predstavnici Grčke i Hrvatske koji su u prethodnom pozivu dobili sredstva za eko inovativne projekte.

CIP – Eko inovacije 2011Evropska komisija, u okviru Programa za konkurentost i inovacije (Competitiveness and Innovation Program - CIP) otvorila je četvrti po redu javni poziv za finasiranje Eko-inovacionih projekata.

Projekti koji mogu biti finansirani u okviru ovog poziva treba da budu inovativni, da imaju pozitivan uticaj na životnu sredinu, tržišnu i dodatu vrednost na evropskom nivou. Prioritetni sektori ove godine biće: reciklaža, prehrambena i građevinska industrija.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) i Privredna komora Srbije (PKS) kroz projekat Evropska mreža preduzetništva, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja organizuju Info dan o eko inovacijama u Beogradu, 13. maja 2011. godine, u PKS. Info danu u Beogradu prisustvovaće predstavnik Izvršne agencije za konkurentnost i inovacije EU (EACI) koji će pružiti ključne informacije o pozivu CIP-a za Eko-inovativne projekte kao i predstavnici Grčke i Hrvatske koji su u prethodnom pozivu dobili sredstva za eko inovativne projekte. Cilj info dana je da srpska preduzeća i institucije dobiju informacije o uslovima i načinu konkurisanja za javni poziv CIP – Eko inovacije, čuju iskustva preduzeća koja su dobila sredstva i da budući podnosioci predloga projekata pripreme kvalitetne aplikacije za učešće u ovom pozivu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik